Slow Flowers Distans 

Ny interaktiv distansutbildning  

Kursinnehåll

Slow Flowers Distans läser du via vår läroplattform där du har tillgång till allt utbildningsmaterial. Där hittar du exklusiva undervisningsfilmer, inspelade föreläsningar och kunskapsdokument. I filmerna går vi igenom tekniker för både floristik och odlingshantverk.
På läroplattformen finns också tillgång till ett forum där du kan knyta viktiga kontakter med andra elever på utbildningen. Utbildningen är uppdelad i åtta delar varav fyra floristiska. Där arbetar du med en specifik uppgift med tydligt fokus för att träna på olika delar inom floristiken.

Utbildningen utgår från samma upplägg som vår platsförlagda utbildning med skillnaden att du gör övningarna själv när du har möjlighet. Perfekt för dig som har långt att åka eller av andra anledningar inte kan delta på plats.
Delarna släpps kontinuerligt under säsongen. I samband med varje del finns det möjlighet att delta i ett lärarlett webbinar där vi sammanfattar och fångar upp frågeställningar som dyker upp. Om du inte har möjlighet att delta i webbinariet kan du skicka in frågor på förhand via forumet. Webbinarierna kan även ses i efterhand.

Utbildningen kräver inga förkunskaper och är på en grundläggande nivå. Den riktar sig till dig som är nyfiken på att verka inom Slow Flowers-branschen eller är i början på din blomsterresa. Vi vill dela våra mångåriga erfarenheter och på så sätt ge dig en genväg in i en ny spännande bransch som verkligen är på tillväxt.

Du har tillgång till materialet fram till 31/12 2023. För att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig kunskapen i utbildningen kommer du att behöva tillgång till en del verktyg, blommor och odlingsmöjligheter. Länk till lista här.

Vårt utbildningsmaterial

Under en säsong har vi dokumenterat och illustrerat vårt hantverk för att skapa ett levande och inspirerande utbildningsmaterial.

Write your awesome label here.
Format

Distans-
utbildning

Start

23 februari
2023

Förkunskaper

Inga
förkunskaper

Filmmaterial

10 utbildingsfilmer
  6 föreläsningar

Interaktion

8 webbinarier
Forum

Pris

11 200:- exkl.moms
13 900:- inkl.moms

Anmälan och studietid

Utbildningen kräver inga förkunskaper och är på en grundläggande nivå. Den riktar sig till dig som är nyfiken på att verka inom Slow Flowers-branschen eller är i början på din blomsterresa. Vi vill dela våra mångåriga erfarenheter och på så sätt ge dig en genväg in i en ny spännande bransch som verkligen är på tillväxt. 

Studietid: 

23 februari- 31 december 2023

Omfattning:

8 delar med olika tema

Plats:

På webben

I priset ingår

  • Tillgång till allt utbildningsmaterial på läroplattformen
  • Lärarledda webbinarier
  • Diskussionsforum

Anmälan:

Öppnar 25 november kl. 13:00

Pris:

11 200 kr exkl.moms (13 900 kr inkl.moms)
Utbildningen är fristående och är ej CSN-berättigad
Begränsat erbjudande

Gunnebos verktygsbälte 

Passa på att köp till ett exklusivt verktygsbälte i skinn när du bokar plats på Slowflowers Distans. Det levereras med blomstersax och brytbladskniv.. Finns endast begränsat antal.. Du betalar endast 1995kr för detta.
\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards

Gunnebos verktygsbälte

När du anmäler dig till Slow Flowers distans får du även möjlighet att köpa vårt fina verktygsbälte i läder märkt med Gunnebo Slott och Trädgårdar. Till det följer också en blomstersax och en brytbladskniv. Paketet finns endast i en begränsad upplaga.
Ditt pris: 1995 kr 1596kr exkl.moms
Värde: 2495 kr

Vi rekommenderar att du smörjer in ditt bälte med läderbalsam innan användning för att skydda bältet från uttorkning. För att förlänga livstiden på verktygsbältet bör det smörjas 2-4 gånger om året.

Kursplan

01

Odlingsplanering och såschema - 23 februari

En uppgift som hjälper dig att lägga grunden i din odlingsplanering och skapa struktur innan högsäsongen drar igång. Vi berättar hur vi jobbar med snittblomsodlingen på Gunnebo och du får själv i uppgift att rita och planera en odlingsyta för skörd av snittblommor med fokus på annueller med tillhörande såschema. Vi berör även säsongens skiftningar och vikten av växtmaterial från flera olika växtgrupper för att sträcka ut skördesäsongen över hela året.

02

Sådd och skolning - 23 februari

Kerstin delar med sig av sina metoder för förkultivering av plantor vid två tillfällen uppdelat på sådd och omskolning. Vi går igenom de olika momenten steg för steg, från hur brättena packas och hela vägen fram till avhärdning. Vi pratar bland annat om vilken jord som lämpar sig för de olika momenten, hur du kan förhindra angrepp i sådderna och förhållandet mellan värme och ljus vid uppdrivningen. 

03

Bukettbindning - 19 april

Vårt första floristiska moment blir bukettbindning med fokus på sprialteknik, proportioner samt fasthet och stadga. Du kommer också att få träna på varuvård, inslagning, vattenpackning och prissättning. Vi berör även lite floristteori som stilarter, inre blomformer, kontraster och färglära samt diskuterar på webbinariet hur vi kan förhålla oss till dem i vårt arbete med Slow Flowers.
Dessutom ingår en föreläsning om Slow Flowers; vad är det och vad innebär det egentligen för våra svenska förhållanden? Viola delar med sig av sina års erfarenheter från arbetet med att jobba säsongsbetonat med snittblommor på Gunnebo.

04

Vårsalong - 3 maj

Äntligen kan vi frossa i vårens vackraste lökväxter och fördjupa vi oss i blomsterarrangemang inom kategorin flamländskt 1600- och 1700-talsmåleri! Viola föreläser om snittblommor i historien. Momentet ger träning i att översätta en bild till säsong, just här en gammal blomstermålning men metoden är applicerbar på exempelvis en nutida bröllopskund. Att utbilda och hjälpa våra kunder översätta inspirationsbilder till säsong är en nödvändig kunskap för att vi ska kunna föra Slow Flowers-rörelsen framåt. Vi introducerar här att jobba med en analys av ditt floristiska arbete i efterhand för att hjälpa dig reflektera och börja vänja dig vid fackspråket.
.
05

Styling och fotografering - 27 juni

Emma- Klara och Emelie Estelle ger er handfasta tips på hur du kan styla och fotografera dina blomsterarrangemang på ett personligt och varumärkesbyggande sätt. Vi kommer prata om storytelling och bildserier, rekvisita, bakgrunder, vinklar och ljus för att du på bästa sätt ska kunna föreviga ditt blomsterhantverk
.
06

Skörd, hantering och varuvård - 8 augusti

Här lär Kerstin ut sina bästa tips på hur du skördar effektivt, ergonomiskt och i rätt stadium. Vi pratar även om hur du bäst behåller fräschheten och minimerar skador på blommorna för att få hållbara blommor av hög kvalitet. 
.
07

Torkning av snittblommor samt nedbrytbar krans - 23 augusti

Att odla och skörda för torkning är en viktig del i att kunna ha tillgång till egenodlat material att jobba med även under vintern, vi går igenom tekniker och och skördestadier för torkning av blommor. Vi kommer också att tillverka våra egna kransstommar av kvistar och mossa och lära oss tekniker för att göra en helt nedbrytbar krans. Fokus i den här uppgiften är färglära och vi jobbar utifrån färgcirkeln för att medvetandegöra olika sätt att arbeta med färg i en floristisk komposition. Kransen kan användas vid ett flertal olika tillfällen, bröllop, fest, bordsdekoration, väggdekoration och inte minst begravning, där det känns extra viktigt att kransen kan återgå till jorden efteråt. Även här jobbar vi med en avslutande analys med fokus på färgkomposition

08

Bröllopsfloristik - 13 september

När vi nu jobbar med bröllopsbinderi finns det möjlighet att testa att jobba utifrån en moodboard och använda samma metod som under Vårsalongen där vi analyserade karaktärer för att tolka en bild med det material som finns tillgängligt i våra odlingar. Vi går igenom tekniker för handbunden brudbukett i rede, knapphålsblomma, hårsmycke samt brudbåge. Vårt mål är att ge dig verktygen du behöver för att vägleda våra kunder till mer hållbara val och på ett naturligt och självklart sätt låta säsongen styra valet av bröllopsblommor. Vi fördjupar vi oss i bröllopsbinderi och bygger vigselplatser efter en moodboard. Vi går igenom tekniker för handbunden brudbukett, knapphålsblomma, hårsmycke samt brudbåge. Vårt mål är att ge dig verktygen du behöver för att vägleda våra kunder till mer hållbara val och på ett naturligt och självklart sätt låta säsongen styra valet av bröllopsblommor. 
.
09

Avslutning och reflektioner - 28 september

Vi har ett avslutande webbinarium där vi går igenom eventuella frågor.
.
Created with